Idag trodde jag verkligen inte det skulle bli någon flygning. Helt dimmigt utanför huset när jag ringde flygläraren. Men det visade sig vara mer lokalt än jag kunde ana, ute på fältet var det en underbar dag att flyga i.

Jag gjorde i ordning planet, SE-LGI och taxade ut till väntplats bana 01. Det var vindstilla när jag fick klart att starta. Jag gjorde 4 studs och gå och taxade sedan in till plattan för att släppa av flygläraren. Jag stängde dörren efter honom och ropade upp tornet: “Säve tornet, SE-LGI EN person ombord….osv”

Jag fick klart att taxa ut till väntplats bana 01 igen där jag gjorde min motoruppkörning. Jag ropade upp och fick klart starta. Transponder i läge ALT, Strobe ON, noterade starttiden och justerade kursgyrot.

Sedan var det dags, första egna starten!  Jag lyfte norrut och svängde höger för att lägga mig i varvet. Planade ut på 1000 fot och lade mig på medvinden. Såg mig omkring och njöt. Kikade ner på flygfältet jämte mig och på den tomma stolen bredvid mig. Jag är ensam i planet. Ingen lärare, ingen passagerare, bara jag.

Det var en underbar känsla och inte alls nervöst som många berättat om. Det kändes bara så bra.

Jag gjorde 2 studs-och-gå och en fullstopp. Landningarna gick väldigt bra idag och när jag väl höll farten korrekt under inflygningen så satte jag mig bra på märket dessutom.

Fick ett grattis av tornet när jag svängde av banan och gissa om jag just då hade världens störst leende!

Tyvärr krånglade videokameran just denna dagen. Hur typiskt är inte det då ?
Lyckligtvis var vår ordförande, Hasse Hellström vaken och spelade in 2 snuttar till mig från flygradion. Dessa har jag lagt över det lilla materialet som blev inspelat i alla fall. Tack Hasse!

[youtube]sMZij7sRlnI

——————————

Lärare: Emil
Landningar: 7
Flygtid: 1.1h varav 0.5 PIC!
Flygtid totalt: 19h